Den internationella kvinnodagen 2010

Den internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.



Alla har förmodligen sett och hört att det var kvinnodagen i måndags. Hur har ni firat den? Var med och Jobbade på galan då. Veckans affärer korar dem 125 mäktigaste kvinnorna i Sverige.  

Det var en mäktig känsla av att stå där inne i konserthuset bland alla dessa kvinnor. På något sätt kände man sig väldigt liten i skaran av alla väldressade och välutbildade människor. Själva galan vart jätte bra, och scenen var jätte fin gjord.

Hade hand om Amanda - Jaw Lesson, fick se till att hon hade det bra, medans hon väntade på att få framföra sitt uppträdande i konserthuset. Vi klickade direkt med varandra. Vi pratade om allt mellan himmel och jord.



Scenen


 

 
1. Vad betyder 8 mars för dig?

2. Vad gör du på söndag?

Josefin Crafoord, programledare, ”Vakna med The Voice”:

1. - Inget speciellt egentligen men det kanske är jättebra med en kvinnodag eftersom världen inte är jämställd. Ändå: Det låter omodernt att ha speciella dagar och mässor bara för kvinnor. Ska vi ha EN dag om året och männen 364? Nej, varannan dag ska vara kvinnornas.

2. - Jag ska gå på bio!

Caroline af Ugglas, artist:


1. - Det är alltid bra med alla olika dagar, barnens dag, kvinnodagen och allt vad som finns. Men jag tycker inte att det räcker med en. Varför ska vi nöja oss med det? Ska männen ha resterande dagar? Det gäller att ta för sig. Fast det är klart att en är bättre än ingen.

2. - På söndag är jag hemma. Det är min familjedag och min hästdag. Då ska jag rida och leka med barnen!

Jenny Östergren, programledare, TV4:


1. - En dag att påminna sig kampen för ett jämställt samhälle både historiskt och framåt och att det är väldigt roligt att vara kvinna.

2. - Jag brukar ha kvinnodagsmiddag denna dag, med mina tre döttrar. Det tycker jag är viktigt!

Sarah Dawn Finer, artist:


1.- Det är fortfarande viktigt, tyvärr måste man nästan tillägga, att det finns en internationell kvinnodag. Speciellt i andra länder än Sverige, där det inte finns samma rättigheter för kvinnor. Genom att ha en kvinnodag visar man att det är möjligt.
2. - Då vaknar jag upp efter Melodifestivalen och förhoppningsvis firar jag att jag har tagit mig vidare till finalen i Globen!

Källa:
http://www.dn.se/




Amanda har en otroligt bra och vacker röst! lyssna och njut.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0